MESTERI ELME 2.0 – Extraszenz Nyelvtanulás

Neked is gondot okoz a nyelvtanulás? Egyszerűen nem ragad meg a fejedben az sem, amit már vagy ötvenszer kiszótáraztál? Évek óta tanulod, mégsem tudod használni még a nyelvet?

Nagyszerű hírünk van a számodra: MÁR JELENTKEZHETSZ a MESTERI ELME 2.0 Extraszenz Nyelvtanulás kurzusra, ami ebben lesz nagy segítségedre! A technikát alkalmazva sokkal könnyebben sajátíthatsz el bármilyen idegen nyelvet akár a nulláról is.

Oktatók: Dr. Földes László & Deák Rita

Mesteri Elme 2.0 – Extraszenz Nyelvtanulás tanfolyam (Tantermi)

  • Időpont: 2022. április 23-24. – április 30. és május 1-je
  • Koránkelő kedvezmény: 2022. március 11-ig (Csak 59 000 Ft/fő!)
  • Ára: 68 000 Ft

Mesteri Elme 2.0 – Extraszenz Nyelvtanulás tanfolyam (Online)

  • Időpont: 2022. június 30.-július 3. (4 nap egyben)
  • Koránkelő kedvezmény: 2022. május 13-ig (Csak 59 000 Ft/fő!)
  • Ára: 68 000 Ft

JELENTKEZÉS: info@masterymind.org

1. Mi az a Mesteri Elme?

A Mesteri Elme egy extraszenz olvasás, ahol rendkívül gyorsan lehet olvasni, adott esetben másodpercenként lapozunk. Ez igazából nem is olvasás, hanem az oldalnak az érzékelése.

Extraszenzorikával tehát nem a fizikai érzékszervekkel keressük meg azokat az információkat, amikre szükségünk van, hanem fogok egy könyvet és ha van vele kapcsolatban valamilyen kérdésem, akkor nem kell az egész könyvet elolvasnom, hanem megkapom a kérdésemre a könyvben található összes választ 20-30 perc alatt.

Egészen lerövidítve ez a Mesteri Elme technikának a lényege. Ez egy extraszenzorikával végzett tanulás, hozzátartozó jegyzetelés. Kicsit hasonlít a memóriatérkép jegyzeteléséhez, de egy kicsit eltér tőle.

2. Hogyan kapcsoltad össze a Mesteri Elmét az angol nyelvtanulással?

Már annak idején is, amikor Artur Zsazskov elhozta hozzánk ezt a vakokkal végzett kísérleten alapuló technikát, eredetileg nyelvtanfolyamot szerettünk volna belőle összerakni.

Akkor ez még nagyon bonyolultnak tűnt és nem is láttuk pontosan, hogy hogyan kell ezt konkrétan nyelvtanulásra alkalmazni. Nyelvtanulás helyett ezért ez a nagyon gyorsolvasási és tanulási technika született meg belőle.

Természetesen bennem mindvégig ott motoszkált, hogy hogyan lehet ezzel nyelvet tanulni, mert én magam is folyamatosan belesétáltam abba, amibe szerintem mindenki, hogy olvasok valamit, vagy hallok valamit angolul, és tudom, hogy tudom ezt a szót, hogy tudom, hogy mit jelent, de nem ugrik be, nem emlékszem rá és századszor is meg kell keresnem a szótárban.

Rettentő idegesítő, hogy egyszerűen nem tudom visszaidézni. Aztán amikor századszor is megnézem, persze azonnal beugrik, hogy igen, én ezt már tudtam!

Aztán pár hónappal ezelőtt szembejött velem egy memóriatechnikákról szóló könyv, amibe mélyen beleástam magam. Olyan technikákat tanulmányoztam, hogy hogyan lehet teljesen száraz adatokat megjegyezni.

Elkezdtem átgondolni, hogy hogyan lehetne nyelvet memorizálni vele, mert az elme nem arra való, hogy száraz adatok tömkelegét jegyezzük meg vele. Ezekből fejlesztettem ki ezt az új nyelvtanulási módszert.

3. Hogyan működik a nyelvtanulás a Mesteri Elme módszerrel?

A nyelvtanulást tekintve ez elsősorban szókincsbővítést jelent, de amikor elkezdtem alkalmazni magamon, akkor kiderült, hogy ez jóval több ennél.

Úgy kell elképzelni a működését, mintha minden nyelvnek lenne egy Egregorja (csoporttudata), ahol a nyelvvel kapcsolatosan minden információt tárolunk, és akkor tudom jól használni a nyelvet, ha nekem ezzel az Egregorral nagyon szoros a kapcsolatom.

Amikor ezzel a technikával rögzítünk adatokat, akkor nagyon erős lesz az Egregor kapcsolat, és tényleg eszedbe fognak jutni a szavak. Folyamatosan tudod majd használni, nem felejted el, ahogy eddig. Megmarad a kapcsolat.

A technika eredményessége ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki kikerül egy adott nyelvi környezetbe, és ha csak azt a nyelvet hallja, akkor olyan erős lesz a viszonya azzal a nyelvvel, azzal az információs rendszerrel, hogy utána mindig eszébe jut, amikor csak szükséges.

Az anyanyelvünket sem úgy tanuljuk meg, hogy bemagolunk száraz adatokat, hanem amikor egy szót hallunk, akkor azt valamilyen asszociációval, valamilyen képpel, valamilyen hellyel rögzítjük.

Ez a technika is ezt csinálja, az adott szóhoz tartozó asszociációkat, helyeket, képi megjelenítést használ. Kezdetben persze nehéz a szavakat valamilyen módon képileg megjeleníteni, majd elhelyezni egy képzeletbeli kisvárosban, de utána nagyon gyorsan megy.

Egy idő után pedig már nincs is erre szükség, mert annyira erős lesz a kapcsolat az Egregorral, hogy a dolgok automatikusan a helyükre kerülnek és csak keveset kell rögzíteni vele.

A Mesteri Elme ezt a fajta intuitív lehetőséget ébreszti fel bennünk és fokozza azt. Egy adott szót ezzel a módszerrel, a hozzá tartozó összes rokonértelműt a Mesteri Elme segítségével rögzítünk, és ezzel a memóriatérképpel minden az eszünkbe jut. Ez maga a technika.

A Mesteri Elme nyelvtanfolyamán tanulunk extraszenz gyakorlatokat, kézgyakorlatokat, intuitív gyakorlatokat, vizualizációs gyakorlatokat, bizonyos programozásokat, hogy ezt jól lehessen rögzíteni, és elkezdjük fejleszteni ezt a fajta asszociatív-imaginatív képességet, hogy ez gyorsan menjen.

A végén ezt az egészet összerakjuk, és elkezdünk szavakat tanulni. Az a tervünk, hogy körülbelül 800, vagy 1000 szót tudunk megtanulni ezalatt a négy nap alatt, plusz a közte lévő 5 napon, otthon.

Azt hozzá kell tenni, hogy a nyelvet alap szinten kezdjük el, – asztal, szék, ablak, ember, kislány, stb.-, nem emelt szinten, de ez egyáltalán nem baj.

Ha ezeket a szavakat valaki már ismeri, akkor neki nem az új szótanulás lesz a lényeg, hanem az, hogy ezt a rendszert magában felépítse, aminek a segítségével rögzíti a viszonyát az Egregorral, és majd erre teszi rá a saját szavait, azokat, amikre neki szüksége van. Ez egy nyelvtanulás, de igazából maga a nyelvtanulás technikája, amit most az angol nyelvvel fogunk megtanulni.

Kurzusunkon Deák Rita lesz az angol nyelvtanár, aki a Mesteri Elmét is megtanulta, úgyhogy pontosan tudja, hogy miről van szó, én (Dr. Földes László) pedig megtanítom hozzá a technológiát.

Többet megtudhatsz a VNTV videójából:
//bit.ly/2nzaAE6